Beeflow (flowform) ’Viking’


Deze beeflow is speciaal ontwikkeld voor de honingbij. In de verdieping aan de overzijde van de instroom kunnen bijen mbv mos of evt. sedum hun water halen. Maar ook andere insecten kunnen daar drinken en vogels kunnen in de schaal een badje nemen.

De maat van deze beeflow is ca 40x35 cm. en ca 7 cm. hoog. Kosten: € 225.=

Voor functioneren en aansluiting vd beeflow, scroll naar beneden.

Overige informatie via het mailadres:


paint at atelierdebark punt nl

Beeflow   Viking

© all rights reserved,

     marianne polhout / atelierdebark / 2003


     last update  20.7.2019

paint at atelierdebark punt nl

De naam ‘Viking’ is ontleend aan de vorm van de dwarsdoorsnede van Viking-schepen...

video

dwarsdoorsnede  Beeflow

kwispeldans van de honingbij

‘kwispeldans’ vd beeflow... scroll naar beneden...

HOE DE BEEFLOW FUNCTIONEERT


Het water wordt mbv een pompje (wat IN een waterreservoir -vijver of cementkuip geplaatst wordt) in de flowform gepompt. Maakt wervelende bewegingen, ’danst’ heen en weer in een ritme linksom dan weer rechtsom.

Het water verlaat de schaal weer naar het waterreservoir in het midden via de 2 gaten. Zo is de cirkel rond en wordt het water door deze ‘kwispeldans’ gereinigd en gerevitaliseerd.


(De honingbij danst dezelfde vorm om haar soortgenoeten te laten weten dat er ergens een erg goede dracht te halen is...)

“kwispeldans” vd beeflow

HOE AAN TE SLUITEN ?

De Beeflow wordt geleverd met een koppeling. Deze wordt in de instroom-opening van de beeflow vastgekit. Aan deze koppeling kun je makkelijk een Gardena ‘stop’ vastklikken. Als deze wordt vastgeklikt gaat het water stromen en als je de ‘stop’ eraf klikt stopt de stroom water. Aan de ‘stop’ bevestig je een tuinslang, aan het andere end vd tuinslang bevestig je aan de koppeling aan het pompje.

Het is raadzaam een pompje te gebruiken, waarvan je de stroomsterkte kunt regelen. Als je een solar gebruikt, heb je geen gedoe met elektra door de tuin. Mail me voor het type pompje, wat ik nu gebruik. Mocht je al een pompje hebben (maar is de stroom te sterk), dan kun je evt tussen pompje en de Gardena ‘stop’ een kraantje zetten.


Het is mooi de beeflow op een zuil o.i.d. te zetten, bv boven een vijver (dit kan ook een grote speciekuip zijn), die je in de grond  ingraaft.

waterinstroom, daarin koppeling (vastkitten in opening) met daaraan Gardena ‘stop’ klikken

deze koppeling past in de ingang naar de schaal, met ruim kit stevig te bevestigen

klik

draai

vast

klik

draai vast

plaats pompje IN waterreservoir

zet evt. een kraantje tussen 2 waterslang-delen als je de waterstroomsterkte wilt regelen en zet vast met beugelklemmen, 1 aan iedere kant.


Met een beugelklemmetje zet je ook de waterslang vast aan het koppelstukje vh pompje.


Koppeling vastkitten aan/in de wateringang vd beeflow, wees niet te zuinig met de kit.

(Viking-schip)

Flyer beeflow om te downloaden