Marianne

       Polhout

 

Schilderen is...  dansen in een lichtruimte, waar tijd eeuwig lijkt

© all rights reserved,

     marianne polhout / atelierdebark / 2003


     last update:    september  2023

paint at atelierdebark punt nl

AGENDA  ”KLEURENKOSMOS”  2023 / 2024 / 2025  

In de schildercursussen zal worden uitgegaan van de rijke vruchten die de tijd aan de Schilderopleiding van Assenza in Dornach mij hebben gebracht en mijn eigen werk gedurende de afgelopen 40 jaar...

Je zorgt voor je eigen schildermateriaal: aquarelverf van Schmincke of W&N en aquarelpapier (ook in blokvorm), waar bij voorkeur 50% katoen in zit, bv. ‘Fabriano', 300 grs. Fabriano of Arches heeft ook grotere blokken, maar dan 100% katoen, des te beter !

Gouache van ‘Lascaux’, bv https://www.gerstaecker.nl/LASCAUX-Resonance-gouache-12-set.html?gclid=EAIaIQobChMI2K--i6m1_QIVkYODBx2qKA58EAQYASABEgImcfD_BwE  Daar zal je veel plezier aan hebben.

Olieverf van ‘Old Holland’ en/of van Schmincke ‘Mussini’.


Wacht dus met inkopen van nieuw materiaal, totdat je de materialen-lijst toegestuurd hebt gekregen (na aanmelding).

We kunnen dan evt. ook gezamenlijk inkopen.

  1. 1. Maart 2023 uitgave bundeltje/ Broschüre: Assenza’s Mal-inspirationen, Die Glanzfarben-A5, 20 Seiten - NL+Deutsch

  2. 2. Herfstcursus 2023 aquarel: de kleur BLAUW, start 30 september 2023  -  7  zaterdagmiddagen op rij  v.  13-16 uur         

  3. 3.  Wintercursus 2024 werking & karakter van ORANJE - aquarel/tekengerei, start 20 januari 2024 - 7 za-midd.   13-16  u. 

  4. 4. Landschap-schilderweek in Friesland direct aan het meer, van vrijdag 30 augustus - vrijdag 6 september 2024

  5. 5. Driejarige schilderopleiding van 7 zaterdagen tussen sept. en april, START: 21 sept. 2024, zie flyer helemaal onderaan...                                                                                                                                                                                                                                        Scroll naar beneden voor alle flyers: Voor een vergrote afbeelding: klik eerst op ‘download’ en dan met control/klik kun je ‘m ‘bewaren als’.

NB ! De schilderlessen vinden plaats in ‘t Atelier in Loenen/Veluwe (max. 7 deelnemers):  

DE GLANSKLEUREN geel, blw, rood


Een klein bundeltje samengesteld met voorbeelden uit verschillende schetsboeken van Beppe Assenza en een aantal van zijn schilderijen, alsmede actuele voorbeelden uit de schilderlessen vd afgelopen 2 jaar.


Daarnaast  een korte biografische schets van Assenza, alles gebundeld in een A5-je met 20 bladzijden. 


€ 20.=  excl. verzendkosten.

--------------------------------

DIE GLANZFARBEN Gelb/Blau/Rot


Eine kleine Broschüre mit Beispielen aus mehreren Skizzenbüchern von Beppe Assenza und einigen seiner Gemälde sowie Beispielen aus aktuellen Malkursen.


Außerdem eine kurze biografische Skizze von Assenza, alles zusammengefasst auf einem A5-Blatt mit 20 Seiten.


20,= €, exkl. Porto.

Wat is meer inspirerend voor een schilderhart dan volop in natuur opgenomen te zijn en alle zintuigen te laten glanzen door elementaire, wezenlijke ervaringen en die op doek weer te geven ?

Driejarige schilderopleiding start 21 september 2024


Op welke manier kun je niet alleen kleurcombinaties schilderen, maar tevens de compositie zodanig neerzetten, dat het schilderij een openheid biedt en daardoor de kijker zichzelf een klein deel van het geschilderde kan ervaren?

Vanaf 21 september 2024 op in totaal 7 zaterdagen tussen sept. en april zal het eerste jaar begonnen worden met de wezenlijke basis: glans- en beeldkleuren.

In het 2e jaar worden kleurenstudies uit Beppe Assenza’s boek ‘Malerische Forschung’ gekozen en onderbouwd door Steiner’s en Goethe's kleurenleer en zo nog meer kleurrijkdom kan geven.

Tot slot zal het 3e jaar bestaan uit kleurenstudies, die op een abstracte manier composities op het doek brengt door een benadering van het zogenaamde ethische met enig beleid te laten varen. Kortom, een degelijke opbouw om al schilderend mettertijd je eigen weg te vinden in de rijk-geschakeerde kleurenkosmos.

Wat  je  leert  in  de  schildercursussen?   ........ Schilderen !